1. számú közlemény

 

  Csaky Csaba               Mofetta kezelo paradfurdo            amputacio sziluett

         dr. Csáky Csaba                                Mofetta kezelő                            Elkerülhető!

 az Egyesület alapító elnöke                        Parádfürdő

 

 

 

AZ AMPUTÁCIÓ IS MEGELÖZHETŐ, KÉSLELTETHETŐ A TERMÉSZETES EREDETŰ SZÉNDIOXID TERÁPIA

                  KOMPLEX, KÚRASZERŰ ALKALMAZÁSÁVAL IS.

 

TÁRSADALOMBIZTOSITÁSAL 2 MOFETTA,

1  SZÉNDIOXIDOS KÖDFÜRDŐ, 96 SZÉNSAVAS KÁDFÜRDŐ és 16.HELYEN ÖNKÖLTSÉGESEN  SZÉNDIOXIDOS KABIN ÁLL RENDELKEZÉSRE AZ EGÉSZSÉG MEGÖRZÉSÉHEZ, GYÓGYITÁSHÓZ 

SZÉKEJFÖLDÖN KÖZEL 100  MOFETTA ÉS BORVÍZES FÜRDŐ VAN

 

 

Örömmel teszek eleget Szücs György a Dorogi Ipartestület és az OFI elnöke felkérésének, hogy az OFI-val kötött Együttműködési Megállapodás alapján bemutassuk Egyesületünket és a széndioxid terápiát.

 

Köszönöm a Dorogi Ipartestület Elnökségének a lehetőséget.

 

Az OFI, a Dorogi Ipartestület és a Mofetta Egyesület közös célja, hogy erről a régi- új lehetőségről  tájékoztatást adjunk.

 

Egyesületünk 2019.-ben alakult. Fő célkitűzésünk, hogy segítsük ismertté és elismertté tenni a terápiát. Tagjaink közel százan , orvosok, egészségügyi dolgozók, egyetemi oktatók, gyógyulni vágyók Magyarországon, Székelyföldön, Felvidéken,Délvidéken. Közgyűléseinket kórházakban tapasztalat cserével egybekötve, vándorgyűlés jelleggel tartjuk.

 

Első közgyűlésünket Mátraderecskén  a Székelyföldi Mofetták működésének, és a Román támogatási rendszer bemutatásának szenteltük. Az Önkormányzattal, a Gyógygáz fürdővel közösön javaslatot tettünk a Kormányzatnak, hogy a Mofetta kezelést Romániához hasonlóan a Társadalom Biztosítás támogassa . A javaslat tíz éve elfogadásra került. A támogatott Mofetta kezelés Mátraderecskén és Parádfürdőn vehető igénybe. Közel 500-ezer támogatott kezelésre került sor.

 

Három alkalommal Székelyföldön Kerekasztal Megbeszélést, tapasztalatcserét rendeztünk magyarországi orvosok részvételével.

 

Itthon hat alkalommal Kisgyörgy Zoltán szakíró- szerző  részvételével  bemutattuk a Székelyföldi Mofettás Könyvet. Az első könyvbemutatót az OFI – val közösen Tatabányán tartottuk.

 

Magyarországon két , Székelyföldön egy Ifjúsági Pályázatott hirdettünk.

 

Állásfoglalást és Javaslatott készítetünk az Egészségügyi Kormányzatrészére a Nemzeti Keringési Programhoz.

 

A legutóbbi közgyűlésünket a   Dorogi Ipartestület Székházában tartottuk. Bemutatásra került  , hogy a Dorogi Ipartestület hogyan tudja támogatni és mit tervez , tagsága egészsége érdekében.

 

A Dorogi Közgyűlésen javaslatot készítetünk elő, annak érdekében, hogy a  széndioxidos kabinos száraz kezelések is elnyerjék a Társadalom Biztosítási támogatást. Ezzel teljes körűvé válna a széndioxid kezelések Társadalom Biztosítási támogatása. Új kezelő helyek jöhetnének létre az ország különböző pontjain s könnyebben elérhetőbbé válna a betegek számára.

 

Személyes munkáját elismerve Szücs Györgyöt az Egyesület 2020-ban a Parádfürdői Állami Kórházban tartott Közgyűlésén egyhangú szavazással a Nemzetközi Mofetta Egyesület Társelnöknek megválasztotta.

 

Az előző Honlapokon  részletesen és szakszerűen bemutatták, hogy Mátraderecskén (szerkesztette Szőnyiné Tóth Zsuzsanna) és Parádfürdőn( Szerkesztette: Mudriczkiné Pocs Mária)  hogyan lehet igénybe venni társadalom biztosítási támogatással – a Mofetta kezelést.

 

A Tb- támogatás igénybevételének részletes szabályait az 5.2004(XI.19.)Eü.M. rendelet a 11. számú kód, Szénsavas Gyógygázfürdő címen rögzíti. A kezelések önköltségesen is igénybe vehetők, megelőzésként.

 

 

           Csaky Csaba alairas

              dr. Csáky Csaba

           c. egyetemi docens

                alapító elnök